Джейми Реднап: „Фърдинанд трябваше да бъде изгонен. Съдията допусна грешка“

от журналист.бг | събота, 15 октомври 2011 | 11:26

image
Бившият полузащитник на "Ливърпул" Джейми Реднап смята, че футболистът на "Манчестър Юнайтед" е трябвало да получи втори жълт картон за нарушението срещу Чарли Адам през второто полувреме на срещата.
 
След срещата, която завърши 1:1, Фърдинанд си призна, че е имало лек контакт, но твърди, че това не е било достатъчно Чарли Адам да се строполи на тревата.
 
Реднап не се съгласи с това: "Това беше опасна ситуация, която можеше да доведе до гол. Аз не обичам да призовавам играчите да бъдат гонени от терена, но в конкретния случай Фърдинанд вече имаше картон, и ако е имало контакт, тогава би трябвало той да получи втори жълт картон и да бъде изгонен. Мисля, че съдията не отсъди правилно в този случай. След това те щяха да останат с десет човека и нещата щяха да бъдат по-различни."
 
Кени Далглиш изрази друго мнение и похвали честността на Фърдинанд:
 
"Ако трябва да говорим за прекия свободен удар, най-добре е да отбележим колко честно постъпи Рио, който каза, че е имало контакт. Те извадиха късмет в този случай, но най-вероятно бяха възнаградени заради неговата честност."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: