Договорът на Кени Далглиш – последни сведения

от журналист.бг | неделя, 01 май 2011 | 12:34

image
Според източник, близък до Йън Айре и Кени Далглиш, има две причини, поради които собствениците на клуба не са предложили все още официално постоянен договор на Кени Далглиш.
 
Твърди се, че "Фенуей Спортс Груп" ще предложат договор на шотландския мениджър на мърсисайдци само когато преценят, че е дошло времето за това.
 
Нито собствениците на клуба, нито Далглиш бързат да разрешат този казус. В момента те предпочитат да се съсредоточат върху представянето на "Ливърпул" в "Премиършип".
 
Кени Далглиш и американците са водили разговори, в които мениджърът е искал да разбере дали собствениците ще му позволят да преобрази отбора през лятото. Единственото искане на Далглиш е да му бъде позволено да закупи основните трансферни цели на клуба, без да продава преди това футболисти.
 
Личните изисквания и продължителността на договора няма да бъдат спънка пред това Кени Далглиш да застане дългосрочно начело на клуба.
 
Според източника "Фенуей Спортс Груп" са приготвили всички необходими документи, и новият договор на Кени Далглиш може да стане факт само за час. Въпреки това собствениците искат обществеността да разбере, че новият договор на Далглиш е в резултат на тяхно решение, а не се е случил под натиска на феновете, бивши футболисти на клуба и медиите.
 
Източникът каза: "Джон (Хенри) и Том (Вернер) са много доволни от управлението на Кени, но те искат назначението да стане, когато те решат, а не под натиска на обществеността."
 
"Те са поставени под огромно напрежение да действат в този момент, но не искат да проявяват слабост."
 
Източникът добави: "Едно от първите неща, които направиха новите собственици на клуба, беше да се запознаят с най-добрите мениджъри на Стария континент. Те водиха преговори с няколко от тях в различни държави (Холандия и Португалия). Разбира се, американците не прекъснаха контактите си с тях след като уволниха Ходжсън и назначиха Кени."
 
Преди време "Отбор.bg" съобщи, че Джон Хенри е водил лично разговори с Андре Вилаш Боаш. Разговорите са били на четири очи, а не са водени чрез агента на португалския треньор. Хенри не е отправил официално оферта, било е само разговор, но се твърди, че Боаш е мениджърът, който "Фенуей Спортс Груп" са искали да доведат на "Анфийлд". Това се е случило преди Кени Далглиш да бъде назначен начело на "червените". След този разговор Андре Вилаш Боаш подписа нов договор с "Порто", които знаеха за интереса от страна на "Ливърпул".
 
В момента "Фенуей Спортс Груп" са изправени пред параграф 22. Те вярват, че Боаш е идеалният кандидат за мениджър на "Анфийлд". Млад, само на 33 години, амбициозен и вече с постигнати успехи. Европейските клубове наблюдават неговото развитие, и американците се страхуват, че някой може да го привлече за следващите десет години.
 
Източникът продължи: "Той (Боаш) наистина направи много добро впечатление на "Фенуей Спортс Груп". Те вярват, че той може да постигне успехи, подобни на тези на Фъргюсън на "Олд Трафорд". Но в същото време собствениците искат да покажат своето доверие в Кени, зад когото стоят всички привърженици."
 
"Американските собственици на клуба имат своите идеи за развитието на клуба, и колкото и да се възхищават на Кени, те искат да започнат революция на "Анфийлд" сега, а не след няколко години. Когато емоциите се намесят при вземането на дългосрочни решения, става опасно. Разбира се, революцията може да започне и под ръководството на Кени. Важното е да се вземе правилното решение и да се защитава до край."
 
"Ако Кени успее да направи от "Ливърпул" конкурентен отбор, "Фенуей" ще бъдат доволни. В същото време американците знаят колко важно решение може да се окаже това за бъдещето на клуба."
 
"Ако не бяха толкова впечатлени от Боаш, тогава собствениците нямаше какво да губят. Кени щеше да води кораба, и ако нещо се обърка, американците щяха да се обърнат към някой друг мениджър. Но те знаят, че поради големия интерес към Боаш, ако той напусне "Порто", и отиде в друг отбор, може никога повече да не дойде на "Анфийлд". Собствениците на клуба наистина много го харесват."
 
"Според Деймиън (Комоли) "Челси" вече обмислят назначението на Боаш, докато "Манчестър Юнайтед" го наблюдават отблизо. Репутацията на Боаш не е преувеличена, той е много ценен, въпреки че е много, много млад."
 
"Кени Далглиш ще получи своя договор, защото ако "Фенуей" решат да назначат Боаш, това ще доведе до много протести. Те го знаят и в това се крие част от проблема. Хората не трябва да остават с погрешно впечатление – собствениците на клуба са много доволни от Кени и искат да го задържат. Проблемът идва от смяната на Ходжсън на полусезона. Планът беше да се изкара с Ходжсън през лятото и тогава да се говори с Боаш."
 
"Ще остана много изненадан, ако бъдещето на Кени не бъде решено съвсем скоро. Мисля, че той ще получи договор и втори шанс. "Фенуей" искат да му предоставят това. Те искат да го подкрепят, като в идеалния вариант Боаш ще остане в "Порто" поне още два сезона. По този начин той ще бъде наличен в един бъдещ момент, като през това време ще продължи да трупа опит."
 
"Разбирам защо феновете са нетърпеливи, но трябва да се знае, че собствениците искат да вземат най-правилното решение. Съдбата и късметът определено имат влияние във футбола, но това не означава, че не трябва да се обмисли всичко."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: