Деймиън Комоли е искал Хуан Мата, Кени Далглиш – Стюърт Даунинг

от журналист.бг | неделя, 22 април 2012 | 10:18

image

Според информация от днес мениджърът на "Ливърпул" Кени Далглиш е отхвърлил възможността да подпише с Хуан Мата и е предпочел Стюърт Даунинг само защото бившият футболист на "Астън Вила" е британец.

Източници, близки до бившия футболен директор на "Ливърпул" Деймиън Комоли, твърдят, че французинът е бил разочарован от желанието на Далглиш да търси английски играчи вместо чужденци, които често имат по-добра цена от англичаните.

Според сайта "Goal.com" американските собственици на "Ливърпул" и Кени Далглиш са накарали Комоли да следи за млади английски футболисти, въпреки че французинът ги е посъветвал да купуват футболисти, които играят извън Острова.

Деймиън Комоли е искал да привлече Хуан Мата от "Валенсия", като представители на играча са поощрили френския специалист да действа.

Кени Далглиш не е искал особено много Мата и поради тази причина "червените" са подписали с доста скъп компромис на испанския национал в лицето на Стюърт Даунинг.

"Червените" платиха за Даунинг 20 милиона паунда.

През последния летен трансферен прозорец всички източници на "Отбор.bg" бяха сигурни, че Хуан Мата иска да премине на "Анфийлд". Бащата на испанския футболист, който е и агент на играча, се среща на няколко пъти с представители на "червените".

Хуан Мата Старши коментира как синът му е очарован от историята на "Ливърпул" и статуса му на един от най-големите отбори в Европа.

"Отбор.bg", предшестващият блог на сайта "Operatura.blogspot.com" и сегашният дъщерен блог за трансферни новини за ФК "Ливърпул" бяха първите медии на български език, които отразиха интереса на мърсисайдци към Хуан Мата, още в началото на юни миналата година.

Повече информация за интереса към Мата може да прочетете в двата блога, както и в архива на "Отбор.bg" тук.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: