Дамиен Комоли напусна „Ливърпул“

от журналист.бг | четвъртък, 12 април 2012 | 01:29

image

Пристигането на Fenway Sports Group като нови собственици на Ливърпул донесе много промени в клуба. Амбициите се съживиха, поставиха се цели и феновете можеха да са доволни, защото видяха отново любимият им клуб да се активизира на трансферния пазар. Друг много важен жест към феновоте беше уволняването на неубедителния Рой Ходжсън и назначаването на любимият на всички – Кени Далглиш. "Кралят", както го наричат от КОП-а.

Комоли беше назначен много скоро след смяната на собствениците. Беше ясно, че той ще отговаря за стратегическото развитие в трансферната политика на клуба. До голяма степен той трябва да отговаря за всички трансфери на клуба и да мисли стратегически как този клуб ще се развива. Естествено трансферните сделки не се решават еднолично от него, но би следвало той да е човекът отговорен в най-голяма степен за тях.

Трансферите, случили се през времето на Комоли в клуба включваха – Луис Суарез, Анди Керъл, Стуарт Даунинг, Чарли Адам, Джордан Хендерсън, Хосе Енрике и Себастиан Коатес. С изключение на двама от тях не можем да кажем, че другите могат да се нарекат успешни трансфери. Естествено зад представянето им се крият и много други причини и естествено трябва им време, за да се сработят, но независимо от това всички тези играчи оказват огромно влияние върху представянето на клуба – съответно отговорността за невъзможността Ливърпул да се класира на четвърто място в Английската Висша лига би следвало да падне върху Комоли.

В този смисъл напускането му от клуба звучи съвсем логично и за мен лично не е изненада. По-големият въпрос е какво следва от тук нататък? Дали Кени няма да го последва? Аз лично се надявам собствениците да се застъпят за него. Не само защото заслужено е определен като легенда в този клуб, ами защото първо, който и да е мениджър се нуждае от време, за да постигне резултати и второ, защото твърдо вярвам в неговите възможности. Не на последно място е и любовта му към този клуб – не мисля, че ще се намери някой, който да би дал всичко за този клуб.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: