„Дъ Монъкроум Сет“ подписват с базирания в Хамбург независим лейбъл „Тапете Рекърдс“

от журналист.бг | сряда, 22 октомври 2014 | 06:47

image

Легендарната пост-пънк група "Дъ Монъкроум Сет" подписаха нов договор с базирания в Хамбург независим лейбъл "Тапете Рекърдс", за който записват още изпълнители като Лойд Коул и Мартин Кар от "Дъ Буу Радлис".

Първият албум на групата за новия лейбъл е планиран за месец март следващата година и ще бъде миксиран от Тимо Блунк, член на германските ню уейв банди "Palais Schaumburg" и "Die Zimmermänner".

"Дъ Монъкроум Сет" са създадени през 1977-а година в Англия от останалите членове на колежанската група "Дъ Би-сайдс", чийто басист Стюърт Годдард по-късно ще стане известен като Адам Ант.

"Дъ Монъкроум Сет" са една от любимите групи на бившия китарист на "Дъ Смитс" Джони Мар. Мар си спомня, че колекцията от сингли на Мориси при първата им среща се е състояла само от десет седеминчови плочи, поне една от които е на "Монъкроум Сет".

Китаристът на "Блър" Греъм Коксън, Нормън Кук (по-известен като Фатбой Слим) и Алекс Капранос от "Франц Фърдинанд" са други от известните фенове на "Дъ Монъкроум Сет".

Концертно изпълнение на песента "He's Frank" може да видите тук:

КоментариВашият коментар

Последвай ни: