„D.A.F.“ прекратяват кариерата си, сбогуват се с турне

от журналист.бг | четвъртък, 29 януари 2015 | 05:32

image

Германската група "D.A.F." ("Deutsch Amerikanische Freundschaft") ще сложат край на продължилата близо 40 години кариера.

Дуото, съставено от Габриел "Габи" Делгадо-Лопес и Робърт Гьорл, създаде "D.A.F." през 1978 година заедно с Михаел Кемнер, Курт Далке и Волфганг Спелманс.

Даниел Милър подписа с "D.A.F." за "Мют Рекърдс", но когато в групата останаха само Делгадо-Лопес и Гьорл, двамата решиха да отидат във "Върджин Рекърдс".

Това не е първият път, когато групата слага край на кариерата си. "D.A.F." се разделиха, след като записаха албума "Für immer", но се събраха отново през 1985-а, за да запишат "1st Step to Heaven" – техният единствен албум на английски език.

Групата отново беше съживена през 2003-а година за албума "Fünfzehn neue D.A.F.-Lieder", преди да се разпадне отново. През 2010-а година "D.A.F." се завърнаха със сингъла "Du Bist DAF", издаден в 2010 бройки.

Групата планира турне, чрез което ще се сбогува със своите фенове. Турнето ще започне на 30-и май в Москва и ще завърши в средата на октомври в Германия.

Сингъла "Du Bist DAF" може да чуете тук:


 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: