Брендън Роджърс заяви, че Рахийм Стърлинг никога не е отказвал да играе за Англия

от журналист.бг | събота, 18 октомври 2014 | 02:31

image

Мениджърът на футболен клуб "Ливърпул" Брендън Роджърс реагира остро срещу обвиненията, че "червените" са осъществили натиск срещу Рой Ходжсън да остави Рахийм Стърлинг извън състава на Англия в европейската квалификация срещу Естония.

Северноирландският специалист сподели в специално интервю пред английския вестник "Индипендънт": "Писна ми да чета за конфликта между клубовете и националния отбор. Омръзна ми да слушам обвинения, че сме се намесили и сме оказали натиск върху Рой Ходжсън."

"Четох, че сме изпратили информация за състоянието на Рахийм Стърлинг и Даниел Стъридж, ще имаме среща с Рой Ходжсън в неделя и други подобни глупости."

"Решението той да не играе е взето от мениджъра. Не съм казал нито дума, но трябва да кажа, че не съм виждал толкова глупости написани преди последните няколко дена."

Роджърс разкри, че националът на Англия и друг път е бил скептичен към това дали може да играе, откакто проби в първия отбор на "Ливърпул" преди две години. Един от тези примери беше мачът срещу "Манчестър Сити" през април, когато "червените" победиха драматично с 3:2, благодарение на добрата игра на Стърлинг.

Роджърс сподели: "Трябва да ви кажа, че в миналото Рахийм поне в пет случая е казвал, че е изморен преди мачовете, но никога не е отказвал да играе."

"Ние сме взимали предвид неговите думи и сме решавали според случая. Дадох му почивка срещу "Астън Вила" и загубихме мача. Но това беше единствено наше решение и нищо друго."

"Миналият сезон той каза, че е изморен преди мача срещу "Манчестър Сити". Ние победихме с 3:2 и той беше един от най-добрите на терена."

"Искам да кажа, че трябва да взимаш предвид мнението на своите хора и да взимаш собствени решения – правилни или грешни."

 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: