Брендън Роджърс: Ще построя Рим в оригиналния му вид – красив и внушителен

от журналист.бг | сряда, 10 април 2013 | 08:29

image

Един от най-достоверните източници на "Отбор.bg", близки до "Ливърпул", сподели, че е разговарял лично с Брендън Роджърс. Според източника мениджърът на "Ливърпул" е човек, който разбира много от футболната игра. Северно-ирландският специалист е показал схема на отбора на "Ривър Плейт" от преди пет години, която използва в момента, и е отговорил на няколко въпроса:

Въпрос: "Според феновете на "Ливърпул" вие говорите прекалено много?"

Брендън Роджърс: "(Смее се). Аз винаги съм бил човек, който говори много. Това е начинът, по който изразявам страстта си към работата и към спорта, който обичам. Аз не съм негативно настроен човек. Имам млад отбор, който има нужда от подкрепа. Трябва да го държиш фокусиран. Не ме притеснява, ако трябва да търпя някакви последици от това."

Въпрос: "Бяхте ли учуден като нас, феновете на отбора, когато получихте работата в "Ливърпул"?"

Брендън Роджърс: "Не, въобще не бях учуден. Аз имам желанието и амбицията да върна този велик клуб обратно на върха. Мислите ли, че приех работата заради парите? Глупости! Знам, че трябва да се постигне много, за да започнат феновете да ми вярват, но в момента това не ми е приоритет. И това ще се случи, но в момента основен приоритет са ми отборът и резултатите. Феновете с тяхната неспираща подкрепа са невероятни и това ми помага да се фокусирам."

Въпрос: "Вашите трансфери не впечатлиха особено, не мислите ли? Джо Алън?"

Брендън Роджърс: "Не съм съгласен. Трябва време на играчите да се приспособят. Джо се премести от своя роден град, където играеше без никакво напрежение, във врящ казан, където се очаква всяка седмица да си на най-високо ниво. Ние знаехме, че ще му трябва време за адаптация. Същото важи и за Фабио (Борини). Исках хората да можеха да видят техния потенциал. Те ще станат добри, помнете ми думите. Даниел (Стъридж) и Фил(ипе Коутиньо) се представят добре, но по всичко изглежда, че хората виждат само провалите."

Въпрос: "Мислите ли честно, че вие сте човекът, който може да изправи "Ливърпул"?"

Брендън Роджърс: "Трябва да построя Рим от основите! Това няма да се случи за няколко дена, но Рим ще бъде построен в оригиналния му вид – красив и внушителен."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: