Бившият пилот във Ф1 Алекс Кафи ще кара в „Монте Карло“

от журналист.бг | сряда, 29 декември 2010 | 08:07

image
Бившия пилот във Формула 1 Алекс Кафи заяви, че няма от какво да се страхува при дебюта си на рали "Монте Карло" следващия месец.

Кафи ще управлява "Шкода Фабия Супер 2000" за стогодишнината на събитието, което се слави като едно от най-трудните ралита на асфалт, заради присъствието на лед и сняг.

"Карал съм в няколко ралита, но никога на сняг и лед", заяви 46 годишния Кафи, който има 56 Гран При надпревари във Формула 1 между 1986 и 1992 година."

"Знам, че ще бъде трудно, но през 1986 при първото си състезание на "Монца" седнах във болид, който беше със турбокомпресор и 1500 конски сили мощност, без да имам възможност за тестове и завърших състезанието. След това преживяване, не ме е страх от нищо." 

Кафи, който има богат опит в автомобилни състезания добави, че няма големи очаквания.

"Просто искам да добия опит и да стигна до финала", добави той. Дебютът му на "Монте Карло" ще бъде за италианския отбор "DP Autosport’.

"Ако успея да премина ‘Col De Turini’ два пъти през ноща, ще бъда много щастлив. Това определено ще е сензация."

 
*"Col De Turini" е високопланински проход във Френските алпи. Известен, е като един от най-трудните етапи от ралито "Монте Карло" – тесен път със множество остри и обратни завои. Специалният етап е дълъг 23.41 километра и ще бъде изминат два пъти през ноща, в 19:15 и 23:25 на 21 януари 2011. 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: