Бензема: Работата ми е да отбелязвам голове, а не да тичам навсякъде

от журналист.бг | неделя, 31 октомври 2010 | 09:07

image
– Когато започна да играя повече, ще се види колко струвам на терена


– Не пречи да играеш само две минути, други играят нула


– Знам, че Фъргюсън много ме харесва


– С Пелегрини говорех малко и почти не го разбирах


– „Златната топка” трябва да бъде спечелена от Меси или Шави
 
 
„Не съм играч, който тича навсякъде, работата ми е да отбелязвам голове – каза Карим Бензема в интервю за телевизионното предаване „Пунто пелота”. – Дойдох, за да вкарвам голове, но ако трябва да тичам, ще тичам”.
 
Френският нападател каза, че е убеден в триумфира на „Реал Мадрид”: „Със сигурност ще триумфирам, изобщо не се съмнявам. Когато започна да играя повече, ще се види колко струвам на терена. Имам характера, за да играя в „Реал”.
 
Относно фактът, че игра само две минути срещу „Милан”, Бензема сподели: „Не пречи да играеш само две минути, други играят нула”.
 
Той призна, че преди да подпише с „Реал” и други отбори са се интересували от него: „Барса”, „Манчестър”… знаех, че ме харесват”. И добави: „Знам, че Фъргюсън много ме харесва”.
 
Той също разказа и за своя треньор: „С Моу говоря само за футбол”. А това, което най-много го е изненадало е „дързостта му, поема големи рискове”.
 
От друга страна, говорейки за предишния си треньор, Бензема разкри: „С Пелегрини говорех малко и почти не го разбирах”.
 
Френският нападател също говори за промените, които настъпиха в „белия балет” този сезон и разказа, че новите лидери в съблекалнята „са Касияс и Серхио Рамос, макар че са различни от Раул и Гути”.
 
Попитан за възможността да работи със Зидан, Бензема коментира: „Би ми дошло добре, освен това говори френски”.
 
В края Карим Бензема определи Ето’о като „най-добрият активен нападател в света” и сподели мнението си, че „Златната топка” трябва да бъде спечелена от Меси или Шави.
 
Но без съмнение, това, за което най-често ставаше въпрос в интервюто, беше нуждата „да тича, за да играе”. Той разкри, че знае защо не намира често място в състава – „Моуриньо ми каза, че трябва да тичам”. 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: