Белград се извини официално на Италия за поведението на сръбските футболни запалянковци в Генуа

от журналист.бг | петък, 22 октомври 2010 | 05:16

image
Италия получи официално извинение от Белград за поведението на сръбските запалянковци в Генуа, провалили квалификационен мач Италия – Сърбия за "Евро 2012", предаде "ИТАР-ТАСС", позовавайки се на съобщение на италианския външен министър Франко Фратини.
 
"Току що разговарях със сръбския си колега Вук Йеремич, който ми поднесе официални извинения от името на сръбското правителство", каза Фратини.
 
Той получил от Белград уверения, че ще бъдат положени всички усилия за откриване и задържане на организаторите на безредиците, които ще понесат строги наказания. Агресивните действия на сръбските футболни запалянковци на стадиона в Генуа, насочени преди всичко срещу собствения им отбор, изгубил предишния мач срещу Естония, доведоха до прекратяване на квалификационната среща Италия – Сърбия. По потвърдени данни за този мач в Генуа са били пристигнали над 1300 сръбски футболни фенове. Хулиганските действия на сърбите на стадиона, които хвърляха на терена димни бомбички и други предмети, по-късно прераснаха в сблъсъци с италианската полиция, при които бяха ранени 16 души, включително и пазители на реда. Седемнайсет сърби бяха арестувани, а останалите – принудително изведени от Италия.
 
УЕФА предприе "дисциплинарно разследване", в резултат на което сръбският отбор може да бъде дисквалифициран от този или от бъдещи турнири.
 
По материали на БТА

КоментариВашият коментар

Последвай ни: