Бърнард Самнър: Новият албум на „Ню Ордър“ ще бъде готов през пролетта

от журналист.бг | петък, 06 февруари 2015 | 12:28

image

Вокалистът на "Ню Ордър" Бърнард Самнър сподели, че новият албум на групата ще бъде завършен през пролетта и ще звучи като "старомоден" запис на "Ню Ордър".

Самнър сподели пред британското издание "Ню Мюзикъл Експрес": "(Албумът) ще бъде завършен през пролетта и може би ще излезе през лятото."

"Кой знае? Най-важното нещо е, че звучим чудесно."

Самнър добави, че групата ще се завърне към оригиналния си звук и ще изостави китарите: "Това е албум, който звучи електронно, базиран е на денс музиката, но не звучи като "хаус". Той се смесва от Крейг Силви ("Аркейд Файър", "Ар И Ем", "Найн Инч Нейлс", "Портисхед"), като работихме по три песни и с Том Роуландс от "Дъ Кемикал Брадърс"."

Това ще бъде десетият албум на групата и първият без басиста Питър Хук, но ще ознаменува завръщането на Джилиън Джилбърт на кийборда.

Самнър заяви преди време във връзка с албума: "Навън е дъждовно, студено и влажно. Мрачно е. Добър момент да пишеш нови песни."

Барабанистът Стивън Морис добави: "Това обяснява много от записите, създадени от групата, нали? Бърнард обича да бъде сам, докато пише – сам със своето вино."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: