Балотели може да отнесе наказание за 9 мача

от журналист.бг | вторник, 10 април 2012 | 02:09

image

След като получи червен картон при гостуването на “Емирейтс” в неделя, Марио Балотели се извини на своя мениджър, но едно извинение няма да му стигне пред Футболната асоциация на Англия.
От ФА обмислят да накажат нападателя на “Манчестър Сити” за 9 срещи, като по този начин той ще пропусне и началото на следващия сезон.
Причината за обмислянето на такова решение е поведението на Балотели в неделния мач и в частност нарушението, което той извърши още през първото полувреме срещу Алекс Сонг и което остана ненаказано от съдията на мача.
Впоследствие Балотели бе изгонен за два жълти картона. Така той ще бъде наказан за 1 мач заради червения картон, към това ще бъде добавено и наказание от ФА за още 2 мача, защото това бе третият червен картон за нападателя през сезона. Така наказанието важи за 3 мача, но ако нарушението срещу Сонг бъде счетено за още един червен картон от ФА, тогава наказанието му ще скочи на 6 мача. При това положение, играчът ще получи и още 3 мача наказание, защото формално е изкарал своя четвърти червен картон в първенството и така сборът на всички мачове, които Балотели може да пропусне заради наказание, е цели 9!
Според вестниците на Острова това поведение на нападателя е крайно противно на феновете и неговите съотборници и дори се твърди, че талантът ще бъде продаден през лятото, за да се омилостивят привържениците на “Манчестър Сити”, на които им дойде до гуша от изцепките на Балотели.

КоментариВашият коментар

Последвай ни: