Аржентина може да измести Корея от календара на „Формула 1“

от журналист.бг | петък, 06 април 2012 | 10:39

image

Аржентина може да измести Корея от календара на "Формула 1" през 2013 година.

Това твърди италианското списание "Аутоспринт", което съобщава, че правителството на Аржентина ще подпише договор за три години през следващия месец.

Президентът Кристина Фернандес де Киршнер каза миналия месец, че "Гран при на Аржентина" през 2013 година ще се проведе на улиците на крайбрежния град Мар дел Плата.

Последното състезание в Аржентина е проведено на остаряващата вече писта "Аутодромо Оскар Алфредо Галвес" през 1998 г.

"Аутоспринт" цитира аржентинския министър на туризма Карлос Енрике Майер: "Правителството на страната поема предизвикателството да организира "Гран При на Аржентина", за да представи страната пред света."

Майер добави: "През май ще бъде подписан договор за три години между всички заинтересовани страни."

Херман Тилке ще бъде отговорен за пистата от пет километра в града.

"Аутоспринт" съобщава, че състезанията през следващата година ще останат двадесет, което означава, че след влизането на календара на Аржентина и Ню Джърси най-вероятно две сегашни надпревари ще отпаднат.

Една от тези надпревари ще е най-вероятно Валенсия в Испания, която ще трябва да почака до 2014 година, преди да се проведе състезание там.

"Аутоспринт" също така съобщава: "По всичко изглежда, че "Гран При на Корея" не може да спазва финансовите задължения, договорени с Екълстоун."

КоментариВашият коментар

Последвай ни: