Алонсо победи в Гран При на Корея

от журналист.бг | неделя, 24 октомври 2010 | 12:34

Усмивката на Фернандо Алонсо не слезе от лицето му по време на награждаването му, невероятен успех за него и за отбора, който го поставя начело на временното класиране. 
Втори завърши Люис Хамилтън, който с този си резултат запазва шансовете си за борба за титлата. Трети е Фелипе Маса, който донесе допълнителна радост за отбора на Ферари. Зад него финишира Михаел Шумахер, който направи много добро състезание на мократа писта "Йоенгам".
 
По време на интервюто Алонсо сподели: Дори след като водя в момента класирането на мен нищо не се променя, трявба да продължим с постоянство и трябва да продължим да бъдем на подиума във всяко едно състезание, днес Ред Бул нямаха късмет, но със новата точкова система всичко може да се промени много бързо.
 
Драмата за Ред Бул започна след като Марк Уебър изпусна завой на наводненото трасе и се удари в предпазната стена, като след това закачи и следащият го Нико Розберг, който направи много добро каране през целия уикенд.
 
Състезанието бе изпълнено с катастрофи и колата за сигурност излиза няколко пъти на трасето, а организаторите бяха принудени да чистят отломките разхвърляни по пистата.
 
Себастиан Фетел бе лидер на състезанието през цялото време до 45 тата обиколка, когато двигателя на неговият Ред Бул Рено не издържа избухна в пламъци.
 
Невероятно слабо състезание за доскорошния претендент за титлата Дженсън Бътън, който така и не успя да настрои неговия Макларън да се държи добре на пистата и пропадна до 15-та позиция по време на състезанието, но завърши 12-ти, благодарение на това че състезатели пред него отпаднаха от напреварата.
 
Ето и класирането в шампионата на първите 5 пилота:
1. Фернандо Алонсо – Ферари – 231т.
2. Марк Уебър – Ред Бул Рено – 220т.
3.Люис Хамилтън – Макларън – 210т.
4.Себастиан Фетел – Ред Бул Рено – 206т.
5. Джесън Бътън – Макларън – 189т.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: