„Адидас“ потвърдиха края на връзката си с „Ливърпул“

от журналист.бг | вторник, 17 януари 2012 | 11:18

image
Изпълнителният директор на "Адидас" Херберт Хайнер потвърди, че 18-годишните взаимоотношения на производителя на спортни стоки с "Ливърпул" ще прекъснат през това лято.
 
"Ливърпул" подписаха нов договор с базираната в САЩ компания "Уориър Спортс", която е филиал на "Ню Баланс Спортс". Компанията стартира наскоро своя уебсайт "Уориър Футбол".
 
"Блумбърг Нюз" написа: ""Ливърпул" замени "Адидас" с рекорден договор, сключен с "Уориър Спортс" за период от 6 години, на стойност 25 милиона паунда за сезон. Споразумението е първият голям договор на "Уориър" във футбола, и ще започне от следващия сезон. Договорът е на стойност почти два пъти по-голяма от тази на "Адидас"."
 
Хайнер твърди, че сумата, която "Ливърпул" са искали, не отговаря на представянето на клуба в последно време. Мърсисайдци пропуснаха да се класират за Европа за първи път от повече от десет години.
 
"Нямаше баланс между сумата, която те искаха, и тяхното представяне на терена. Тогава ние си казахме, че това е краят на историята."
 
По всичко изглежда, че думите на Хайнер не звучат правдоподобно, тъй като "Ливърпул" продава по 900 хиляди фланелки на година, и по този показател са изпреварени само от "Манчестър Юнайтед", "Реал Мадрид" и "Барселона".
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: