220 хиляди наблюдавали първите две фази

от журналист.бг | сряда, 06 октомври 2010 | 12:27

image
Организаторите на първенството отчитат много добра посещаемост след края на първите два етапа от него, въпреки многото мачове без заряд и значение. Залите в деветте италиански града, които до този момент станаха арена на волейболните битки, са приели около 220,000 зрители на своите трибуни. Най-голям интерес до този момент е предизвикала срещата между "адзурите" и Япония, наблюдавана от близо 12,000 запалянковци. Подобни са цифрите и на мачовете между Сърбия и Полша.
 
"Високата зрителска посещаемост означава, че шампионатът постигна своя успех. Италианците по принцип обичат играта, освен това първенството предлага мачове на високо ниво. Градовете домакини са красиви и има какво да предложат на туристите", радваше се президентът на Международната федерация по волейбол Дзи Жонг Вей.
 
Домакините обявиха, че билети за третата фаза има в ограничени количества, но за полуфиналите и финалите в Рим местата са вече изчерпани. Измежду закупилите си пропуски за решителната част на турнира са и легенди на българския волейбол като Любо Ганев и Димо Тонев.
 

КоментариВашият коментар

Последвай ни: